scholenproject Carnaval

Alweer een geweldig initiatief!
CS de Mayeners voegen aan hun vele carnavalsactiviteiten nog een nieuwe (scholings)activiteit toe.

Het scholenproject voor de bovenbouw van de Mayse basisscholen is door de Mayeners opgepimpt en digitaal gemaakt. Het kan gedownload worden vanaf de site van de mayeners. Helemaal een product van deze tijd. CultuurSpot is erg blij met een project dat bijgeschreven kan worden bij het totale lokale aanbod op het gebied van Kunst en Cultuur.
Want natuurlijk is Carnaval een cultureel gebeuren, carnaval staat bol van de tradities en kent zijn oorsprong al vanaf de middeleeuwen. Het is dan ook belangrijk dat het verhaal van Carnaval doorverteld wordt aan onze jeugd, dat zij weten waar Carnaval vandaan komt, dat het een feest is van verbroedering. Immers vroeger werd vastenavond (lees Carnaval) gevierd om samen de zware vastenperiode in te gaan.
Al deze wetenswaardigheden worden behandeld in het scholenproject. De leerkracht zelf bepaalt helemaal welke onderdelen van het project behandeld worden en wanneer. Zolang het mar leutig blaift veur de snotpinnekes.

En als klap op die bekende vuurpijl biedt de Stichting ook aan om de scholen met een bezoek te vereren, als daar tenminste om gevraagd wordt. Iemand vanuit de Stichting wil best in vol ornaat naar school komen en vertellen over Carnaval en alle vragen beantwoorden die bij onze basisschooljeugd leeft.

Het scholenproject  heeft navolging gehad bij de andere kernen als Terheijden en Wagenberg, de Schraansers en de Erpelrooiers hebben inmiddels ook een scholenproject ontwikkeld. Chapeau voor jullie werk.

 

© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.