Projecten

Verdieping van het onderwijs en/of het anders aanbieden van leerstof? Gebruik hiervoor een lesproject.
Er zijn er veel te vinden via internetsites.

Ook CultuurSpot heeft lokaal wat te bieden als een scholenproject Carnaval, een Gildeproject, een molenproject.
Drie lesprojecten die gedragen worden door de inzet van lokale partijen als Carnavalsstichting de Mayeners te Made, Kloveniersgilde St.Antonius Abt te Terheijden, CV de Schraansers te Terheijden, de Erpelrooiers uit Wagenberg en Erfgoed Brabant.
De projecten omvatten een boekwerk met lesmateriaal.

Het Carnavalsproject is duidelijk een tijdgebonden en plaatselijk project, hieraan wordt jaarlijks aandacht besteed en zal een update van de map plaatsvinden voor de madese basisscholen.
De scholen buiten Made kunnen natuurlijk het algemeen gedeelte, als de historie, gebruiken in hun lessen. Wanneer daar belangstelling voor is kunt u contact opnemen met CultuurSpot.
CV de Schraansers uit Terheijden  en de Erpelrooiers uit Wagenberg hebben een soortgelijk project gemaakt voor de Terheijdense en Wagenbergse scholen. Een echt Drimmelens project dus.

Het Gildeproject is mede een product van Erfgoed Brabant. Het Kloverniersgilde St.Antonius Abt heeft aangegeven dat een bezoek van een gildebroeder op school in vol ornaat en een bezoek aan de gildekamer te Terheijden tot de opties behoort als aanvulling op het lesproject.
Een mooi gebaar van het kloveniersgilde en zeker de moeite waard om dit in te passen in de geschiedenisles bijvoorbeeld. U kunt hiervoor contact opnemen met CultuurSpot.

Het molenproject is een product van Erfgoed Brabant. De Gemeente Drimmelen kent 3 prachtige molens. CultuurSpot heeft het molenproject aangeschaft wat de leerkracht in de klas kan gebruiken. Een molenbezoek daarna maakt het project helemaal af.

Project de Liniecrosser is een project wat tot stand gekomen is door participatie van verschillende partijen als CultuurSpot, de Gemeente Drimmelen, bewonersplatform, particulieren en Rabobank Amerstreek. Vanuit particulier initiatief is dit project ontstaan en behandelt de Biesboschcrossings van november 1944 tot april 1945. De route Lage Zwaluwe-Sliedrecht v.v. wordt in dit project uitgelegd. In het kader van dit project is het beeld van de Liniecrosser in Lage Zwaluwe geadopteerd door leerlingen van de groepen 8 van beide Zwaluwse basisscholen. Er is een lessenserie ontwikkeld bij dit project en een handleiding voor leerkrachten.

Project Tonnie en Kee in Keutelree is een project wat uitgegeven wordt door Erfgoed Brabant. Zij staan garant voor een goed inhoudelijk project. Tonnie en Kee zijn broer en zus en lang geleden is Tonnie verhuisd naar New York, hij trouwde een Amerikaanse vrouw. Kee is achtergebleven in het Brabantse dorp Keutelree. Zij missen elkaar en dan...... Dit project is geschikt voor leerlingen eind groep 3 en kan worden besteld bij Erfgoed Brabant. Voor de kosten hoeft u het niet te laten want dat is eenmalig 50 euro. Hiervan kunt u jaren achtereen volop plezier van hebben. Wilt u het project inzien dan kan dat, vraag er CultuurSpot naar.

 

© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.