Dansworkshops voor groep 1 t/m 8:

Gediplomeerde dansdocenten gaan met de leerlingen aan de slag. Zonder danservaring kunnen de leerlingen probleemloos deze workshops volgen. Tijdens de dansworkshops wordt er ingegaan op het zelfstandig creëren van dans eventueel in combinatie met het aanleren van bewegingen uit het repertoire van Dansnest. Centraal staan o.a: samenwerking, het bewegen door de hoogtelagen, tempo wisselingen en kwaliteit van uitvoering.

1. Workshop n.a.v. voorstelling. Groep 5 t/m 8: De voorstelling RIJP of LUCHTDRUK is het uitgangspunt voor de dansworkshop. Het is een prima voorbereiding op het bezoek aan de dansvoorstelling RIJP of LUCHTDRUK. Kinderen raken bekend met de muziek van de voorstelling en het bewegingsidioom van de dansers. De kinderen gaan soortgelijke opdrachten uitvoeren die de choreograaf ook aan de dansers gegeven heeft bij het ontwikkelen van de voorstelling.

2. Workshop maatwerk. Groep 1 t/m 8: Dansworkshops die speciaal ontwikkeld worden n.a.v. een idee of thema van de school. B.v. Kinderboekenweek, feest, enz. Na een overleg worden de wensen van de school afgestemd op de ideeen van Dansnest en andersom.

3. Workshop Muziek en Dans. Groep 1 t/m 8.
Onderbouw (Groep 1-2-3): Dansen op live muziek. In samenwerking met een muzikant gaat een dansdocent aan de slag met een groep kinderen. Doordat de muzikant aanwezig is, kan hij heel direct contact maken met de groep en ingaan op de bewegingen. De kinderen ervaren de muziek intenser omdat deze nagenoeg voelbaar is.

Middenbouw: (Groep 4-5-6) Wereldse dans in een Nederlands jasje. Hiphop, Afrikaanse dans, Latijns Amerikaans, Indiase dans, Flamenco en Armeens. De dansdocent introduceert zes verschillende stijlen in drie lessen. De muziekstijl uit de streek is de inspiratiebron voor de beweging. De kinderen krijgen opdrachten om eigen variaties te verzinnen op de oorspronkelijke bewegingen.

Bovenbouw: (Groep 6/7-7-8) Alledaagse dans. De leerlingen leren om van dagelijkse bewegingen dans te maken. (bv: tanden poetsen, kleding aantrekken, boterham smeren etc.) Door de bewegingen bijvoorbeeld te vergroten, verkleinen, herhalen, vertragen, te versnellen enzovoort wordt er dans gemaakt. Aan het einde is er een presentatie moment met de kinderen onderling.

Bovenbouw: (Groep 6/7-7-8) Hiphop en danstheater. Een mengeling van twee stijlen: Danstheater en Hiphop. Hierin leren de leerlingen stijlen te vermengen, samen te werken door duetten te ontwikkelen en een korte presentatie ervan te maken.

Dansnest, Nana van Moergestel

Onderwijsbevoegdheid Ja
Bedrijfsactiviteiten Workshops dans, educatieve jeugddansvoorstellingen
Adres Balfortstraat 23
Postcode 4811 RR
Plaats Breda
Telefoonnummer 06-23765930
Website www.dansnest.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8

Ruimte

Op school

Discipline

Dans

Kosten

In overleg

Maximaal aantal leerlingen

In overleg

Tijdsinvestering

In overleg

Benodigde materialen

Gymzaal


© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.