Het Hoedenavontuur

Een belevings- en ervaringsproject met verschillende activiteiten naar aanleiding van drie prentenboeken van Jon Klassen: Ik wil mijn hoed terug (1 activiteit), Deze hoed is niet van mij (3 activiteiten) en We hebben een hoed (1 activiteit).
Een kleine vis heeft een hoed gestolen van een grote vis. Hij denkt dat de grote vis niks heeft gemerkt en hem nooit zal kunnen vinden. Maar of dat echt zo is?
Tijdens de activiteiten, die variëren van zingen en bewegen tot creatief, associatief en oplossingsgericht denken, wordt de leesbeleving van de kinderen gestimuleerd. Verbindingen met media en erfgoed worden gemaakt door de inzet van het genre stomme-film.
Dit project heeft een flexibele opzet: doordat alle activiteiten op losse kaarten staan, kun je ervoor kiezen of je het gehele project wil uitvoeren of delen ervan. De verschillende prentenboeken en activiteiten zijn in samenhang maar ook onafhankelijk van elkaar te gebruiken.

Theek 5

Onderwijsbevoegdheid Nee
Bedrijfsactiviteiten Bibliotheek
Adres Torenstraat 8
Postcode 4901 EJ
Plaats Oosterhout
Telefoonnummer 085-7441052
Website https://www.theek5.nl/iguana//www.main.cls?surl=Onderwijs-en-cultuur
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 1
Groep 2

Ruimte

School

Discipline

Literatuur

Kosten

€ 40,-

Maximaal aantal leerlingen

35 leerlingen

Tijdsinvestering

6 weken

Benodigde materialen© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.