Picture perfect fotobewerking

Veel jongeren zijn onzeker over hun uiterlijk. Dat beeld wordt versterkt door alles wat zij in de media zien. Overal zijn er afbeeldingen te vinden van 'perfect' gevormde fotomodellen, sporters en acteurs en actrices. Het is dan ook niet vreemd dat veel van deze tieners eetstoornissen als boulimia en anorexia ontwikkelen. Of dat zij al op jonge leeftijd plastische chirurgie overwegen. Dat de foto's digitaal gemanipuleerd zijn beseffen zij zich vaak niet. De workshop 'Picture Perfect' is dan ook bedoeld om jongeren een inzicht te geven in hoe deze beelden bewerkt worden tot perfecte foto's.

Aan het einde van de les kunnen de leerlingen de portretten van de andere deelnemers bekijken. Tevens kunnen zij reflecteren over de schoonheidsidealen en hoe zij die persoonlijk ervaren.

De leerlingen leren beelden te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. De studenten verwerven enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van cultureel erfgoed zoals kunstgeschiedenis. Daarnaast doen zij de nodige creatieve ICT-vaardigheden in combinatie met al bestaande technieken op. De leerlingen leren hun eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Doordat de studenten met hun eigen portret werken worden zij zich van hun uiterlijk bewust. Hoe zie ik eruit, heb ik grote ogen of juist niet? De leerlingen leren hoe beelden eenvoudig gemanipuleerd kunnen worden totdat er een maatschappelijk ideaal beeld ontstaat.

Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren Kerndoel 55: Reflecteren

Christian Godschalk

Onderwijsbevoegdheid Ja
Bedrijfsactiviteiten CG-Graphics
Adres Berkenlaan 24
Postcode 4702 AK
Plaats Roosendaal
Telefoonnummer 06-21207897
Website www.cg-graphics.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO leerjaar 1-2
VMBO leerjaar 3-4
HAVO leerjaar 1-2
HAVO leerjaar 3-5
VWO/Gymnasium leerjaar 1-2

Ruimte

op school

Discipline

Foto, film, video

Kosten

85 euro per workshop

Maximaal aantal leerlingen

35 leerlingen

Tijdsinvestering

90 minuten

Benodigde materialen

Een computer met internetverbinding per 2 leerlingen


© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.