Mijn vriend Andy en ik

Andy Warhol was een wereldberoemde kunstenaar die baanbrekend werk leverde. Deze kunstenaar was de grondlegger van de kunststroming die we kennen als 'Popart'. Uitgangspunten van deze kunstvorm zijn artikelen, personen en onderwerpen uit de consumptiemaatschappij. Als onderwerpen worden vaak beelden uit de reclamewereld, televisiewereld, gebruiksartikelen, idolen, strips en popmuziek gekozen.
In deze workshop worden de leerlingen in kleine groepjes opgedeeld. Per groep zijn er 1 of 2 fotocamera's beschikbaar. Het is de bedoeling dat zij een portretfoto van elkaar gaan maken. Wanneer iedereen in de groep minstens één goede foto heeft worden de geheugenkaarten verzameld. De workshopleider verbindt een aantal geheugenkaartlezers aan de beschikbare computers. De leerlingen importeren hun eigen portretfoto in het fotobewerkingsprogramma. Het programma staat op internet, dus er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Er is slechts een computer of laptop met een internetverbinding(WiFi) nodig. Nadat de foto's ingeladen zijn, bewerken de leerlingen hun eigen foto tot een Popartafbeelding. Ze kunnen hierbij de kleuren, contrasten, verzadiging, niveaus, filters en drempelwaardes veranderen. Uitgangspunt hierbij is dat ze de stijl van het werk van Andy Warhol zo goed mogelijk proberen te benaderen, maar dat ze de foto wel heel persoonlijk maken. Vaak levert dit een kleurrijk eindresultaat op met veel contrasten en grafische elementen.

Doelstellingen:
De leerlingen leren beelden te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. De studenten verwerven enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van cultureel erfgoed zoals kunstgeschiedenis. Daarnaast doen zij de nodige creatieve ICT-vaardigheden in combinatie met al bestaande technieken op. De leerlingen leren hun eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren Kerndoel 55: Reflecteren

Christian Godschalk

Onderwijsbevoegdheid Ja
Bedrijfsactiviteiten CG-Graphics
Adres Berkenlaan 24
Postcode 4702 AK
Plaats Roosendaal
Telefoonnummer 06-21207897
Website www.cg-graphics.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO leerjaar 1-2
VMBO leerjaar 3-4
HAVO leerjaar 1-2
HAVO leerjaar 3-5
VWO/Gymnasium leerjaar 1-2

Ruimte

op school

Discipline

Foto, film, video

Kosten

85 euro per workshop

Maximaal aantal leerlingen

35 leerlingen

Tijdsinvestering

90 minuten

Benodigde materialen

Een computer met internetverbinding per 2 leerlingen.


© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.