Dansdag:Het Museum Mysterie

Samenwerken, samen leren. Samen bezig zijn met dans is een verrijking voor iedereen. Eye-Wash Productions geeft deze gedachte vorm in “Het Museum Mysterie”, een educatieproject voor de basisschool. In één dag tijd zet Eye-Wash Productions samen met alle kinderen een voorstelling in elkaar.
Het Museum Mysterie ‘Het is een bijzondere dag in het museum. Vandaag is de onthulling van een beroemd schilderij. Een bezoeker gaat hiervoor speciaal naar het museum, maar dan gaat er bij de onthulling iets mis: De kleuren van het schilderij zijn verdwenen! Er volgt een spannende zoektocht tussen de beelden, de schilderijen en in de museumwinkel. Met hulp van de conservatoren, suppoosten en andere medewerkers in het museum komt het uiteindelijk goed en kan er gelukkig toch nog een kleurrijk feestje gevierd worden!
Werkwijze Eye-Wash Productions begeleidt de productie, verzorgt de dansworkshops en leidt de uitvoering compleet met techniek. De school zorgt voor de locatie en hulpouders en verzamelt materiaal voor kostuums en decor. Daarbij maakt Eye-Wash Productions het de school zo eenvoudig mogelijk. In een voorbereidend gesprek wordt het tijdpad van de organisatie vastgelegd. Vervolgens reikt Eye-Wash Productions elk te nemen stap aan. Zelfs voor werktekeningen en materiaallijsten voor de kostuums en het decor wordt gezorgd! De uitvoering wordt dan uiteindelijk één groot feest, waar het publiek getrakteerd wordt op een kleurrijk spektakel met de kinderen in de hoofdrol.


Dansdag combineren met museumbezoek
Door een samenwerking met het Van Abbemuseum in Eindhoven, is het mogelijk om de dansdag te koppelen aan een echt museumbezoek. Alle leerlingen van de basisschool hebben gratis entree. Wanneer een school hierin geïnteresseerd is, zorgt Eye-Wash Productions ervoor dat de school en de educatiemedewerker van het museum met elkaar in contact worden gebracht. Op deze manier kunnen de leerlingen in het echt kennis maken met een aantal kunstwerken. Let op: Naast een museumbezoek bestaat ook de mogelijkheid het Van Abbemuseum in te schakelen voor museumlessen*. Deze lessen duren twee uur en bestaan uit een bezoek aan het museum en een workshop. Een museumles kost per leerling 6 euro. Voor leerlingen uit groep 6 en 8 uit Eindhoven, Veldhoven, Nuenen, Son en Breugel en Waalre zijn deze lessen gratis! *De museumlessen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Stichting Eye-Wash Productions

Onderwijsbevoegdheid Ja
Bedrijfsactiviteiten Stichting Eye-Wash Productions
Adres Botstraat 5
Postcode 5654 NL
Plaats Eindhoven
Telefoonnummer 040-7113029
Website www.eyewash.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8

Ruimte

Binnenschool, optreden in gymzaal oid.

Discipline

Dans

Kosten

Indicatie:8 groepen - tot ± 160 kinderen - € 1059,- 12 groepen - tot ± 240 kinderen - € 1795,-

Maximaal aantal leerlingen

240 lln.

Tijdsinvestering

1 dag

Benodigde materialen

Afhankelijk van hoeveelheid groepen. Materialenlijst en handboek wordt bijgeleverd


© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.