Donderslag

Posttheater Theaterproducties (Groep 4 t/m 6)
Wie is als kind niet ooit een keer wakker geschrokken van een vreemd geluid? Misschien lag je dan met bonzend hart in bed, omdat je ouders nog steeds niet terug waren van de film. Hoorde je daar voetstappen op de gang? Je zou de buurvrouw kunnen roepen of je ouders bellen, maar je durft je veilige bed niet te verlaten en je wilt niet kinderachtig lijken.


Met hulp van de kinderen in de zaal zal Eric Beekes in deze voorstelling een uur lang proberen een grote jongen te zijn. Hij vraagt de kinderen om raad en heeft het over de angsten die je bekruipen in het donker. Angsten die vooral in je hoofd zitten, maar daarom niet minder echt voelen. Donderslag gaat over veranderingen die plaatsvinden in het leven van kinderen.

Groot en klein
Dik en dun
Vrolijk en verdrietig


Tegenstellingen waarin kinderen zichzelf kunnen herkennen. Op deze manier maken zij kennis met teksten, gedichten en liedjes van Nederlanse bodem, onder meer van Rob Chrispijn, Jan-Simon Minkema, Willem Wilmink, Theo Olthuis en Frans Mulder. Door middel van levende poezie komen kinderen in contact met het geschreven woord. Een wereld waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Spelenderwijs wordt het een feest van herkenning en zingen de kinderen uit volle borst mee.

...als een donderslag bij heldere hemel...
...neem ’t niet te zwaar we gaan tenslotte toch als beste vriendjes uit elkaar...

Posttheater Productions

Onderwijsbevoegdheid Nee
Bedrijfsactiviteiten
Adres
Postcode
Plaats
Telefoonnummer 023-5315578
Website www.theaterinschool.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 4
Groep 5
Groep 6

Ruimte

Discipline

Theater

Kosten

op aanvraag

Maximaal aantal leerlingen

Op school maximaal 150 leerlingen

Tijdsinvestering

55 minuten

Benodigde materialen© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.