8ste-groepers huilen niet

Van Engelenburg Theaterproducties (Groep 7 & 8)
Achtste-groepers huilen niet is een muzikale voorstelling, naar het boek van Jacques Vriens, speciaal ontwikkeld voor op scholen en wordt uitgevoerd door twee acteurs. Vanaf september 2009 is het verhaal Achtste-groepers huilen niet voor het eerste te zien als theatervoorstelling.


Het verhaal
Elise en Joep zijn al dik in de twintig maar toch spreken ze nog elke vijf jaar af op het schoolplein van hun oude basisschool. Ze halen herinneringen op aan hún groep acht: het jaar dat ze de Cito-toets moesten doen en met de hele klas op kamp gingen. Waarin het spannendste voetbaltoernooi ooit plaatsvond en heftige ruzies keihard werden uitgevochten. Maar vooral het jaar waarin hun klasgenootje Akkie ernstig ziek werd…Lesmateriaal
Speciaal voor de voorstelling Achtste-groepers huilen niet is er in samenwerking met AMC Kinderziekenhuis/ Emmapodium lesmateriaal ontwikkeld. Het lesmateriaal bevat een cd-uitgave en een boekje met gedichten en teksten van patiënten van het Emma Kinderziekenhuis. Het lesmateriaal vormt een onderdeel van de voorstelling.Bekroond door kinderjury
Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. In 2000 won hij voor de vijfde keer de prijs van De Nederlandse Kinderjury met Achtste-groepers huilen niet.Het boek is nog steeds het meest voorgelezen boek tijdens de Nationale Voorleeswedstrijden. De jubileumuitgave van het boek is te koop in deboekhandels.

Onderwijsbevoegdheid Nee
Bedrijfsactiviteiten
Adres
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
Website www.theaterinschool.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 7
Groep 8

Ruimte

Discipline

Theater

Kosten

zie: www.theaterinschool.nl

Maximaal aantal leerlingen

scholen 180 minuten theater 240 minuten / 30 minuten

Tijdsinvestering

Benodigde materialen© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.