Dansworkshops muziek en dans voor groep 1 t/m 8

Gediplomeerde dansdocenten zijn verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van de dansworkshops. Alle leerlingen met of zonder danservaring kunnen de oefeningen probleemloos volgen, omdat dansplezier voorop staat. Op aanstekelijke muziek die aansluit bij de kwaliteit en sfeer van de oefening, worden de kinderen spelenderwijs verleid om zelfstandig te creëren en creatief om te gaan met beweging, zodat er nieuwe dans ontstaat. Aan bod komen o.a.: samenwerking, inleving, verplaatsen door de hoogtelagen, tempo wisselingen, verschillende kwaliteiten en presentatie.
Bij elke workshop zitten lesideeën die de docent in klas kan behandelen.

Onderbouw (Groep 1-2-3): Dansen op live muziek n.a.v. een boek. In samenwerking met een muzikant gaat een dansdocent aan de slag met een groep kinderen. Doordat de muzikant aanwezig is, kan hij heel direct contact maken met de groep en ingaan op de bewegingen. De kinderen ervaren de muziek intenser omdat deze nagenoeg voelbaar is.
Muziek communiceert: de muzikant zet de groep in beweging en andersom. Percussie heeft de mogelijkheid om veel verschillende ritmes ten gehore te brengen. Een harp heeft de mogelijkheid om heel melodisch te klinken. In twee lessen gaan de kinderen de diversiteit van deze klanken fysiek ervaren door dit in beweging te vertalen.

Middenbouw: (Groep 4-5-6) Wereldse dans in een Nederlands jasje. Hiphop, Afrikaanse dans, Latijns Amerikaans, Indiase dans, Flamenco en Armeens. De dansdocent introduceert zes verschillende stijlen in drie lessen. De muziekstijl uit de streek is de inspiratiebron voor de beweging. De kinderen krijgen opdrachten om eigen variaties te verzinnen op de oorspronkelijke bewegingen.

Bovenbouw: (Groep 6/7-7-8) Alledaagse dans. De leerlingen leren om van dagelijkse bewegingen dans te maken. (bv: tanden poetsen, kleding aantrekken, boterham smeren etc.) Door de bewegingen bijvoorbeeld te vergroten, verkleinen, herhalen, vertragen, te versnellen enzovoort wordt er dans gemaakt. Aan het einde is er een presentatie moment met de kinderen onderling.

Bovenbouw: (Groep 6/7-7-8) Hiphop en danstheater. Een mengeling van twee stijlen: Danstheater en Hiphop. Hierin leren de leerlingen stijlen te vermengen, samen te werken door duetten te ontwikkelen en een korte presentatie ervan te maken.

Bovenbouw: (Groep 8) Coaching bij de musical. Zowel de leerlingen als de leerkracht krijgen handvatten aangereikt om tot dansmateriaal te komen voor de musical.

Dansnest

Onderwijsbevoegdheid Ja
Bedrijfsactiviteiten Dansvoorstellingen, workshops
Adres Balfortstraat 23
Postcode 4811 RR
Plaats Breda
Telefoonnummer 06-54391130
Website www.dansnest.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8

Ruimte

Gymzaal

Discipline

Dans

Kosten

In overleg

Maximaal aantal leerlingen

30

Tijdsinvestering

In overleg

Benodigde materialen

Geen


© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.