Hippe Gasten Met Stip!

Hippe Gasten - Met Stip!
Wie wil er nou géén popster zijn? - de rode draad van de nieuwe theatershow Met Stip! Een concert over de geschiedenis van de popmuziek gespeeld door Hippe Gasten, voor velen bekend door het liedje Blootblad. Het geheel is gegoten in herkenbaarheid van liedjes en thema’s.
Voor een korte impressie van liedjes en opzet kun je terecht op:

www.hippegasten.nl/metstip
De show Met Stip! Is een popconcert in een theaterjasje voor 8 t/m 14 jaar. Humoristisch, kindgericht en met liedjes die zijn gebaseerd op de geschiedenis van de popmuziek, bekeken vanuit het idols-tijdperk waarin we nu leven. Enkele typische fasen uit de popgeschiedenis passeren de revue, van de blues in de jaren 30-40 tot aan de hedendaagse gekte rondom Idols, Popstars en So You Wanna Be a Popstar. De kinderen worden meegevoerd in een spetterende show. Hierin kan de hoofdpersoon als hoofdprijs van de quiz een auditie op de felbegeerde rode stip winnen. Kan hij het, durft hij het, wil hij het?

Wie zijn Hippe Gasten?
Een vijfkoppige groep met ervaren muzikanten/theatermakers uit Noord-Brabant. Met de show Stennis! speelde Hippe Gasten in vele theaters waaronder drie keer in een uitverkocht Frits Philips Muziekcentrum te Eindhoven, theater Markant in Uden, Cool in Heerhugowaard en De Dialoog te Ermelo. De show werd bejubeld om de frisse en kindgerichte aanpak. Ouders werden wakker en kinderen werden begrepen! Hippe Gasten heeft laten zien dat ze iets wezenlijks toe kunnen voegen aan het bestaande aanbod van muziektheater voor de jeugd!


En natuurlijk niet te vergeten: het lespakket
Wederom heeft Hippe Gasten een lespakket ontwikkeld, met name gericht op zelfstandig werken. Ontworpen ter voorbereiding op de theatershow, maar bij Stennis! is gebleken dat leerlingen ook na de show gretig gebruik maken van het online lesmateriaal. Het nieuwe lespakket bestaat uit een digitale zoektocht naar popmuziek uit het verleden, waarbij ze ook nog eens kennis maken met creatieve aspecten rondom de Hippe Gasten. Het leerzame pakket is adaptief van karakter en het is bovendien in een aantrekkelijke vormgeving gegoten.

www.hippegasten.nl/lespakket


Maatschap Hippe Gasten

Onderwijsbevoegdheid Ja
Bedrijfsactiviteiten popmuziek voor kinderen
Adres Voorbolst 11
Postcode 5469 SE
Plaats Erp
Telefoonnummer 0619212910
Website www.hippegasten.nl
<< terug

Leeftijdsgroep

Groep 6
Groep 7
Groep 8
VMBO leerjaar 1-2

Ruimte

podiumzaal/theaters

Discipline

Muziek

Kosten

afhankelijk

Maximaal aantal leerlingen

afhankelijk

Tijdsinvestering

1 uur

Benodigde materialen

computers


© 2020 - CultuurSpot Drimmelen. Hosting en ontwikkeling door Bandhosting - Webhosting & Sitemanagement.